vrijdag 28 februari 2014

Ik zag dit filmpje... En werd er een beetje stil van, wist echt even niet wat ik moest zeggen...

Waarom vrouwen minder verdienen

Midas Dekkers is een bioloog en schrijver van fictie en non-fictie voor zowel kinderen als volwassenen.

De boodschap is: Omdat vrouwen maar 3 van de 4 weken gesteld zijn, kunnen ze maar driekwart van het werk leveren en is het logisch dat ze minder verdienen.

2 opmerkingen:

  1. Dat Midas Dekkers niet de grootste progressieveling is is ook terug te zien in dit filmpje: http://pauwenwitteman.vara.nl/media/303199

    Ergens ook wel logisch, een bioloog die gelooft in de biologie, dat moet ook wel, maar enige nuance of besef van sociaalmaatschappelijke factoren is wel wenselijk ja, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. http://nl.wikipedia.org/wiki/Naturalistische_dwaling:

    De naturalistische dwaling (Engels: naturalistic fallacy) is een drogreden geïntroduceerd door de Britse filosoof G.E. Moore in zijn boek Principia Ethica (1903). Moore stelde dat een filosoof deze drogreden begaat wanneer hij een ethische stelling wil bewijzen door een beroep te doen op een definitie van het concept "goed" die bestaat uit "natuurlijke" eigenschappen zoals genotsvol, beschaafd of gewenst.[1] Volgens Moore is dit ongeldig, want men kan van deze eigenschappen nog steeds blijven vragen of ze wel echt goed zijn. Breder wordt er naar deze drogreden verwezen wanneer iemand het goede of het juiste wil afleiden van wat het natuurlijke of het feitelijke is. Deze stelling is dus een kritiek op het ethisch naturalisme.

    BeantwoordenVerwijderen